Пиронкова се завърна с победа на US Open, на ред е Мугуруса

Цветана Пиронкова се завърна в професионалния тенис след тригодишно отсъствие от кортовете забележитерен успех с 6-2 6-3 срещу рускинята Людмила Самсонова в мач от първия кръг на US Open. Така пловдивчанката ще се изправи във втория кръг срещу Гарбине Мугуруса, която сепчели срещу Нао Хибино с 6-4 6-4.

Стартът на двубоя на Цвети на Корт №15  се забави заради дъжд.

Пиронкова получи право да участва в основната схема след дългото си отсъствие от WTA тура благодарение на системата за защитен ранкинг. Полуфиналистката на “Уимбълдън 2010” роди момче през април 2018 година, а последният й професионален мач бе на “Уимбълдън 2017”, където тя загуби във втория кръг от Каролин Вожняцки.

В първия сет Пиронкова сервираше първа и взе подаването си, селд като спаси брейкпойнт. Пловдивчанката реализира първия пробив в мача, като поведе с 4:2. Цвети направи втори пробив и затвори първия сет с 6:2.

Пиронкова спечели пети пореден гейм, за да вземе първия във втората част. Самсонова прекъсна серията на пловдивчанката, изравнявайки резултата 1:1.  Пиронкова спечели сервиса си и поведе с 2:1, като и се наложи да спасява брейкпойнт.

Последва маратонски четвърти гейм, в който Пиронкова имаше точка за пробив, но в крайна сметка рускинята удържа подаването си за 2:2. Цветана взе следващия гейм, а веднага след това реализира брейк на 15 и се доближи до победата при 4:2. Пиронкова не успя да затвърди пробива и Самсонова съкрати изоставането си на 3:4. До края на мача обаче Пиронкова показа, че нищо от арсенала и от преди 3 години не е изчезнало и спечели победата.

Другата българка на кортовете днес Виктория Томова загуби с 5:7, 5:7 от американката Аманда Анисимова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?