61

Ответен удар: Джокович дава на съд Австралия за огромна сума

Новак Джокович е решил да отвърне по подобаващ начин за унижението, на което бе подложен в Австралия, при което не бе допуснат да играе в местния турнир от Големия шлем и бе депортиран. Сръбската мегазвезда планира да съди австралийските власти с иск за 3 800 000 евро. 

Властите в Австралия буквално се подиграха с Джокович като два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха. Сагата на Ноле започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за мигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус. Обжалването му беше уважено, но след това министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично отмени отново визата му, а Федералният съд потвърди. Така на 17 януари Джокович се прибра в Сърбия, пише thesun.co.uk

Именно срещу това отношение и пропуснатите възможности заради недопускането му до Откритото първенство на Австралия тенисистът и адвокатите му подготвят иск. Майката на Джокович - Дияна, заяви, че условията във въпросния хотел за мигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки. 

Що се отнася до пропуснатите ползи за Ноле от неучастието му на Откритото първенство на Австралия, той можеше да се превърне в първия тенисист в света с 21 титли от Големия шлем. Сърбинът не е пропускал да играе в Мелбърн от 2004 г. насам, като има 9 титли от турнира. 

Има вероятност той да загуби и лидерската си позиция в ранглистата, ако вторият Даниил Медведев триумфира в надпреварата. 

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да вземе съответната сума, той ще компенсира онези 500 000 долара, които трябва да плати за съдебни разноски. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Шарлатанин

Шарлатанин

28.01.2022 | 18:55

Ала бала ница. Да се извини и да има едно наум друг път

Отговори
0 0
Успех, Джокович!

Успех, Джокович!

20.01.2022 | 21:28

Съди ги за милиарди австралийските психопати! "Имал много месеци да са ваксинира преди да преболедува, на не го направил"?! Затова е наказан, защото не се подчинява на медицинската диктатура! Идват страшни времена за всички нас, щом един от топ спортистите е подложен на подобна гавра от изтрещелите политици.

Отговори
1 1
Пловдив

Пловдив

28.01.2022 | 17:15

Джокович беше екстрадиран защото наруши закона на Австралия. Дебатите за неговия ваксинационен статут са пропаганда срещу науката.

Отговори
1 0
Хайде, господа журналисти - осведомете се преди да пишете !

Хайде, господа журналисти - осведомете се преди да пишете !

20.01.2022 | 10:42

Разходите по делото на сърбина са за сметка на организационния комитет на Австралия - т.е. де юре това е виновника. На второ място, шефът на тениса там е уволнен, тъй като се оказва, че той дистанционно е ръководел действията на Джокович от пристигането да екстрадирането. Бъдете информирани и пазете "честа на пагона" ! Не се излагайте като кифладжии.

Отговори
8 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?