Отличен старт на Григор в Монте Карло с победа над Щруф за 77 минути

Григор Димитров стартира отлично участието си на "Мастърс"-а в Монте Карло с убедителна победа 6:3, 6:4 за само 77 минути игра срещу 41-вия в световната ранглиста Ян-Ленард Щруф.

Мачът между двамата трябваше да се играе в понеделник, но дъждът обърка плановете на организаторите.

Първият гейм бе отличен за Григор, който не остави шансове на съперника си. Щруф имаше проблеми при своето първо подаване, но все спечели на 30. Германецът успя да стигне до равенство в следващия гейм след страхотен ретур, след което успя да стигне и до пробив. Щруф затвърди превъзходството си в този момент от мача и поведе с 3:1. 

В следващата част родният тенисист имаше затруднения, но все пак намали изоставянето си. В шестия гейм Гришо бе безкомпромисен и изравни резултата. Силната игра на Григор продължи и в седмия гейм. Българинът пласира няколко много сервиса и спечели подаването си на 15 точки. Предимството на Димитров в мача продължи да бъде осезаемо и направи нов пробив за 5:3. В деветия гейм на първата част Щруф дръпна с 30:0 при сервиса на Димитров. Българинът обаче показа здрави нерви, бързо изравни, а след това затвори сета при първата си възможност - 6:3. 

Българинът опита да притисне съперника си в началото на втория сет, но Щруф се справи и поведе с 1:0. Във втория гейм германецът имаше точка за пробив, но нашенецът изравни резултата. След това Щруф имаше нов брейкбол, който пропусна, а Григор успя да изравни. Щруф спечели бързо третия гейм във втория сет и отново поведе в резултата с 2:1. Германецът продължи да упорства и отново поведе с 30:0 при сервиса на Димитров, а след това стигна и до две точки за пробив при 40:15. Григор отрози и двата брейбола след грешка и Щруф и страхотен бекхенд по правата. А след това спечели и гейма - 2:2. 

Гришо стигна до два брейкбола при подаване на съперника си и стигна до пробив за 3:2. Димитров отново трябваше да спясавя брейкбол в следващия гейм и отново го направи и взе подаването си. Последва размяна на геймове за 5:3. 

Германецът успя да спечели подаването си и да остане в мача, след като се стигна до равенство 30:30. Щруф спечели първата точка в десетия гейм, но след това хасковлията беше безкомпромисен и не даде шанс на съперника си след това за 6:4.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?