61

Отличен Григор разби Фонини, среща световния №1

Григор Димитров разби Фабио Фонини с 6:0, 7:5 за малко повече от час и половина и се класира за осминафиналите на турнира в Париж. Димитров "върза геврек" на своя съперник в първия гейм, а във втория италианецът успя да поизравни играта, но в крайна сметка не успя да спре родния тенисист. Следващият съперник на Димитров ще бъде световният номер 1 Карлос Алкарас. 

ПЪРВИ СЕТ: 

Срещата започна с гейм на 0 за Григор. Хасковлията успя да направи пробив още в първото подаване на своя опонент, след като пропусна първата си възможност, но се възползва от втората. Доминацията на българина продължи и в следващите два гейма. Той записа осем поредни точки, като по този начин направи и втори пробив в сета. Димитров не срещна трудности при своето подаване, което спечели на 30 за 5:0. Шестият гейм бе маратонски, тъй като Гришо пропусна да реализира седем сетбола, но успя да го стори при осмия. 

ВТОРИ СЕТ: 

Вторият сет започна с гейм за Димитров. Българинът имаше два брейкбола при подаването на своя съперник, от които обаче не се възползва и така Фонини записа първи гейм на сметката си в мача. Хасковлията взе подаването си, след като спаси точка за пробив, а след това реализира нов такъв при подаването на Фонини за 3:1. Италианецът успя да стигне до пробив при втория си брейкбол в мача, а след това взе подаването си на 0 за 3:3. Последва размяна на геймове за 4:4. Димитров взе своето подаване на 0, като така принуди своя противник да сервира за оставане в мача. Григор на два пъти имаше възможност да затвори мача, но не успя да се възползва от шансовете си, а Фонини в крайна сметка стигна до 5:5. Григор отново взе своето подаване, а след това стигна до нови три мачбола, като реализира третата си възможност и си осигури продължаване напред. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?