61

Огромен скандал в тениса: Обвиниха Карлос Алкарас в уреждане на мачове

Огромен скандал е на път да взриви световния тенис. 20-годишната звезда Карлос Алкарас е обвинен в уреждане на мачове. Сигнал срещу него има подаден до АТР, Испанската федерация по тенис, прокуратурата в Испания и организаторите на турнира в Мадрид. Данните са от руския бизнесмен Михаил Залцман.

Алкарас в сряда отстъпи на Андрей Рубльов на четвъртфиналите в турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, а в обвиненията срещу него включват участие в група, печелеща пари чрез залагания. Твърди се, че в последните си два мача испанецът умишлено е губил геймове при свой сервис.

„Напоследък мнозина предпочитат т.нар залагания на живо. А когато става въпрос за потенциално последен гейм в мача, на тях се разиграват много големи суми, тъй като това е последният шанс за залог в срещата. Коефициентите за победа на Алкарас при негов сервис-гейм са ниски и затова се инвестират още по-големи суми, за да бъде печалбата значителна“, твърди Залцман, цитиран от „Спорт-Експрес“.

Бившият собственик на букмейкърската компания „Уткин, Нобел и Маленков“ твърди, че разполага със солидни доказателства за твърдението си, че световният №3 е свързан с групировка, заработваща нелегално от залози. Според него всичките пари, заложени от испанските фенове на Алкарас са преминали в ръцете на мошеници заради манипулирането на резултатите.

Оцени новината

Оцени новината
2.4/5 от 5 оценки
2.4/5 от 5 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?