64

Нашите срещу Казахстан в Световна група I на Купа „Дейвис“

България ще дебютира в Световна група I на Купа „Дейвис“ като домакин на Казахстан, стана ясно жребият, който бе изтеглен в Лондон. Отборът ни ще играе в най-горната дивизия на турнира за пръв път в историята си, достигайки до нея след победи над Парагвай, РЮА и Нова Зеландия.

Отборът на Казахстан бе поставен под №2 в жребия. В последния мач на тима в състава бяха Александър Бублик (№50), Михаил Кукушкин (№217), Дмитри Попко (№385), Александър Недовесов (№1019) и Андрей Голубев (№47 на двойки).

По силата на регламента, отборът-домакин ще има възможността да избере дните на мачовете, като вариантите са 15-16 септември и 16-17 септември. Победителите от предстоящите сблъсъци ще участват в квалификациите за Финалите през февруари 2024, докато загубилите ще играят плейоф за оставане в дивизията срещу победителите от мачовете в Световна група II.

Пълен жребий за Световна група I: Босна и Херцеговина – Германия, България – Казахстан, Белгия – Узбекистан, Аржентина – Литва, Украйна – Колумбия, Унгария – Турция, Израел – Япония, Австрия – Португалия, Гърция – Словакия, Перу – Норвегия, Румъния – Тайван, Дания – Бразилия

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?