61

Надал потресе феновете си: Тялото ми дава сигнали, че е време

Голямата звезда на световния тенис през този век Рафаел Надал изигра последния си мач на домашния турнир в Мадрид. След победите над Даруин Бланч, Алекс де Минор и Педро Качин, Матадора беше спрян от Иржи Лехечка, който продължава към четвъртфиналите след успех със 7:5, 6:4 срещу петкратния шампион в испанската столица. 

Въпреки бурната подкрепа за 37-годишния Рафа, талантливият чех съумя да издържи на напрежението и разочарова звездата и феновете му. 

Организаторите бяха подготвили специална церемония, с която да изпратят Надал след последния му мач на турнира. Бяха разпънати специални транспаранти, напомнящи за петте титли на Матадора в Мадрид. На Рафа беше подарен и специален трофей.

Под бурните аплодисменти на изправените на крака зрители, Надал сподели:

"Искам да благодаря на всеки, който помогна в моята кариера. Разбира се, още не съм приключил. За мен е истински подарък това, което направихте в последните 20 години, всички емоции в Мадрид. Имах късмет като дете да превърна хобито си в кариера. Имах страхотен късмет да преживея всичко това.

Няма как да искам повече. Винаги съм искал да бъда добър пример за следващото поколение. Титлите са важни, но аз съм влюбен в спорта, в емоциите. Горд съм с това, което преживяхме заедно. Беше тежко, но тялото ми дава сигнали, че вече е време. Щастлив съм, че имах шанса да играя на този турнир", каза Надал. 

На трибуните съпругата и сестра му не успяваха да сдържат сълзите си.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?