Григор Димитров мачка на Ролан Гарос, в трети кръг е

Григор Димитров продължава убедителната си игра на Ролан Гарос и вече е в трети кръг. Българинът победи в три сета 102-рия в света Андрей Мартин (Словакия) след 6:4, 7:6(5), 6:1.

Продължавам напред и имам още какво да дам на хората, каза след победата Григор Димитров.

"Забелязахте, че проблемите ми с кордажа продължават, но това тук е нормално. Времето е неблагоприятно и постоянно се променя. Смятам, че всичко ще се стикова и ще подобрявам играта си. Нямам претенции дали ще играя срещу Шаповалов или Кабалес Баена, тъй като съм съсредоточен върху играта си. Искам да направя добро представяне на Ролан Гарос. Знаете, казвал съм ви, че обичам да играя в Париж. Колкото по-напред, толкова по-добре", каза Григор Димитров.

Григор проби при 3:3 в първия сет за крайното 6:4. В последния гейм на сета българинът изпусна преднина от 30:15 и бе на точка от пробив. Димитров запази самообладание и осъществи обрат, който му донесе успеха в сета.

Във втория сет двамата си размениха по един пробив - първа Мартин, дръпна с 4:1, на Григор успя да се справи и да изравни - 4:4.

В тайбрека на втория сет словакът поведе с 3:2, след това Димитров обърна до 5:3. При 6:5 Григор спаси две трудни къси топки и спечели сета за 2:0.

В началото на трети сет Григор проби и поведе с 2:0 гейма. Мартин обаче връща пробива след втората брейкпойнт. Пробив за Григор при 3:1. 15 поредни отигравания за последната точка.

Григор е спечелил 12 от 18-те точки в третия сет, при които той посреща. Българинът пробива на нула за 5:1 и сега ще сервира за мача.

Григор Димитров затвори двубоя при втория си мачбол и вече чака трети кръг победителя от двубоя между Шаповалов (11-ти в света) и Кабалес Баена (101-ви).

Григор Димитров - Андрей Мартин 6:4, 7:6(5), 6:1

Гледайте мача на живо Т У К

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?