Следвайте ни

Много силни думи от Григор Димитров след успеха на България

viber icon

Григор Димитров се справи с Раду Албот (6:2, 6:3) и България победи Молдова на новия тенис турнир на нациите ATP Cup в Австралия. Нашите тенисисти имат преднина от 2-0 успеха преди мача на двойки.

След победата Димитров логично беше емоционален, изразявайки радостта си и казвайки много силни думи. Капитанът на националния ни отбор в този турнир изтъкна, че той и съотборниците му са страхотен колектив, който се забавлява в мачовете от ATP Cup.

"Всичко е прекрасно до момента. Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан, не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач, благодарим и за подкрепата, всичко се получава много добре до момента", каза Григор Димитров.

Съотборниците му споделиха неколкократно какво вдъхновение за тях е бившият №3. Григор обясни, че чувството е взаимно. "И те ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво. Всеки от тях показва чудесна дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но в момента нещата са добре", коментира звездата. 

"Радостни сме, че играем пред толкова много българи. Благодарим им за подкрепата", каза Димитров.

Интервюиращият го на корта му зададе въпрос докъде може да достигне България в ATP Cup. "Всяка мечта започва с вяра. Щом сме тук, значи вярваме в себе си. Когато осъзнах, че класирах страната за отборна надпревара, не знаех с кого ще играем, но знаехме, че трябва да се борим, с когото и да се паднем. Сега всичко опира до вярата и до това да сме здрави и постоянни", завърши Гришо./blitz.bg

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?