Млад тенисист почина внезапно

Австралийски талант почина едва 15-годишен

Австралийско тенис чудо, както го определят световните медии, почина мистериозно, след като претърпя инцидент по време на тренировка. Кент Ямазаки, който е само на 15 години издъхна в болница.

Трагедията идва след като е бил ударен в главата, а след това колабира. Ямазаки е бил в Непал и се е подготвял за турнира през тази седмица там.

От "Тенис Австралия" съобщават, че момчето не се е събудило и е починало в непалската болница в сряда.

Все още не се знае точната причина за смъртта на Ямазаки.

Западната австралийска асоциация по тенис също потвърди за трагичната смърт на младия австралиец, пише tennis.bg. „Западната австралийска общност е в траур, след като научи за трагичната смърт на 15-годишния Кент Ямазаки. Той се подготвяше за състезание за ITF в Непал, когато е изпаднал в безсъзнание след удар в главата на корта. За съжаление, той повече не се е събудил.“

„Кент беше познат със своята заразна усмивка и любов към играта. Беше истински джентълмен на и извън корта. Неговата страст и невероятната работа, която вършеше го изстреля в ранглистата и той успя да достигне до големи висоти в своята кариера, представяйки гордо западната австралийска асоциация. Кент беше първи на тренировъчните кортове и олицетворяваше ценностите за състезание, отдаденост и уважение на Националната тенис академия. Той беше любимец измежду връстниците си уважаван за здравата си работа, грациозност и позитивност. Това е огромна загуба. Съболезнования на близките на Кент", се казва в изявлението на Западната австралийска асоциация по тенис.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?