64

Министър Лечева награди шампионите Илиян Радулов и Адриано Дженев

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетни медали Илиян Радулов и Адрияно Дженев, които триумфираха на двойки при 18-годишните на тенис турнира „Ориндж Боул“.

„Поздравявам вас и вашите треньори за това постижение. Радостно е, че има пробив при младите, защото това ни дава надежда за бъдещето. Пожелавам ви успех през следващата година и да постигнете класиранията на Григор Димитров. Поставяйте си високи цели и не спирайте да мечтаете“, каза министър Весела Лечева.

17-годишните тенисисти изпращат успешен сезон, като Илиян Радулов ще започне 2023 г. в топ 10 на световната ранглиста, а Адрияно Дженев в топ 30. Следващото предизвикателство пред родните състезатели е Откритото първенство на Австралия.

Управителят на Националния тенис център Георги Дончев сподели, че преди ден титлата при 14-годишните на турнира „Ориндж Боул“ е спечелил и Иван Иванов. „Това е още едно потвърждение, че идва новата вълна, новите успехи и резултати“, каза Дончев.

Спортният директор на Българската федерация по тенис Даниел Ангелов изказа благодарност към министър Лечева за подкрепата, която ММС оказва на спорта.

На срещата с министър Весела Лечева присъства и треньора Христо Боянов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?