64

Мико с впечатляващ обрат на квалификациите за "Уимбълдън"

Втората ракета на България Димитър Кузманов записа убедителна победа на старта на квалификациите на "Уимбълдън". 28-годишният пловдивчани спечели срещу участващия с “уайлд кард” британец Чарлз Брум 6:3, 7:5 след час и 42 минути игра.

За Кузманов това е първи успех изобщо в "Ол Инглънд Клъб", като той дойде след впечатляващ обрат във втория сет, в който българинът изоставаше с 2:5 гейма.

В първата част Мико водеше с 2:1 гейма, когато последваха пет последователни пробива, след които българинът се откъсна с 5:3 и на свой сервис затвори сета малко по-късно.

Доста по-драматичен се оказа вторият сет. В него представителят на домакините поведе с 4:0 гейма, след което Кузманов върна един от пробивите, за да намали до 2:5. Тогава обаче българинът заигра най-добрия си тенис и спечели пет последователни гейма, с които взе сета и мача.

Във втория кръг на квалификациите Димитър Кузманов, който е №175 в света ще играе с поставения под №9 в пресявките Педро Качин от Аржентина. Той от своя страна се наложи със 7:6(5), 6:4 над французина Антоан Ескофие.

Южноамериканът, който е №118 в световната ранглиста, има една победа срещу Кузманов, но тя е на клей - с 6:3, 7:6(6) на "Чаланджър" в Буенос Айрс през 2018 година.

За попадане в основната схема на "Уимбълдън" са необходими три победи в квалификациите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?