61

Мико с 13 места назад, рекордно класиране за Витория Томова

Първата ни ракета Гиргор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста на АТП. Българинът, който отпадна още на старта на София Оупън от беларусина Иля Ивашка, е 24-и в класацията на Мъжката тенис асоциация, с 1640 точки. Григор отказа участието на тенис турнира от сериите 500 в Астана тази седмица.

Адриан Андреев бележи ново рекордно класиране. 21-годишният ни тенисист прогресира с 36 позиции в ранглистата след достигането до полуфинала на Чалънджъра във френския град Орлеан, където елиминира поставения под номер 1 в схемата Корентен Муте и Норберт Гомбош от Словакия. На 1/2-финалите той отстъпи на французина Кентен Алис. Андреев е вече 211-и в класацията, на 14 точки от намиращия се на 200-о място Ернесто Ескобедо от САЩ. Александър Лазаров също бележи скок с 23 места, като е 311-и, докато Димитър Кузманов губи 13 позиции и е 172-и.

В топ 10 лидер продължава да бъде испанският талант Карлос Алкарас. Зад него вече е сънародникът му и лидер по титли от Големия шлем Рафаел Надал, който измести норвежеца Каспер Рууд. Яник Синер, двукратен шампион в София, изпадна от топ 10 и е вече 12-и, като в десетката влезе полякът Хуберт Хуркач, а Тейлър Фриц е 11-и.

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова записа ново рекордно класиране в световната ранглиста. Въпреки че отпадна още на старта на турнира в Парма (Ит) след оттегляне поради физически проблеми във втория сет на мача с поставената под №3 Ирина Бегу, 27-годишната софиянка се изкачи с две места в класацията на WTA и от днес е 91-ва с актив от 679 точки, само на два пункта от топ 90.

 
Втората ракета Изабелла Шиникова загуби девет позиции и се смъкна на 234-ата с актив от 267 точки. Върхов ранкинг постигна и Гергана Топалова, която прогресира до №332 с актив от 177 точки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?