Мико победи новозеландец в Банкок

Панчо Благоев, наш човек в Тайланд

Прекрасна победа на Димитър Кузманов-Мико над новозенландския тенисист Рубин Статам на турнира Bangkok Open 2019 от серията ATP Challnger tour. Мачът премина през драматични обрати и прекъсване заради проблем с осветлението на централния корт на комплекса Rama Gardens, където се провежда турнирът. Нашето момче взе първия сет с 6:4, но допусна пробив във втория, който беше прекратен около 19 ч. снощи при 4:1 за Рубин Статам, заради срив в елсистемата.

При подновяването му днес в 12 часа на обяд (7 ч. бг време) Мико бързо взе инициативата и на свой ред успя да реализира пробив и да изравни геймовете за 5:5. В този момент при едно вихрено разиграване и остра размяна на удари новозеландецът получи разтежение, което наложи прекратяване на мача за 15-на минути и намеса на медицинско лице.

Въпреки, че Статам се върна на корта още при първата агресивна атака на Мико противникът се отказа и така нашето момче утре излиза срещу победителя в първата част на турнира в Банкок, финландецът Хенри Лаксонен /26/, който се състезава за Швейцария и в момента е под номер 121 в класацията на АТР.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?