61

Мико Кузманов с ново рекордно класиране, Григор Димитров една позиция назад

Димитър Кузманов през изминалата седмица отново се завърна на победния път, след като втората ни ракета се включи на ATP Чаланджър 125 турнира в Цуг, където впечатли с играта си и достигна полуфиналите, преди да бъде спрян от бившия топ 10 представител Ернестс Гулбис. Българинът посредством силното си представяне съумя да си заработи сериозен точков актив за световната ранглиста и напълно заслужено се изкачва с цели 25 позиции в класацията на АТР, което го отвежда до новото му върхово постижение в подреждането - №164.

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров не е излизал на корта в официален двубой от края на, когато напусна Уимбълдън, заради контузия. При днешното обновяване на АТР класацията обаче Гришо отбелязва лек регрес от една позиция и от днес се намира под №19 в подреждането. Причината за това е триумфът на Роберто Баутиста Агут на турнира в Кицбюел, който позволява на испанеца да се изкачи с две места и така да изпревари най-добрия ни тенисист.

Положителните емоции с тенисистите ни не спират дотук, след като на Фючърс турнира от категория М15 в Нови Сад участие взеха младите ни надежди в лицето на 19-годишния Пьотр Нестеров и 22-годишния Симон-Антони Иванов, които респективно намериха място във фазите на полуфиналите и четвъртфиналите. Тийнейджърът стартира още от квалификациите в сръбския град, но се пребори за място в основната схема, където елиминира топ поставения в надпреварата и достигна своя втори професионален полуфинал, което се оказа благополучно за варненеца и той за поредна седмица прогресира в световната ранглиста, като от днес ще заеме рекордното си 942-о място, а Иванов се изкачва с 13 позиции и ще изравни върховото си постижение на номер 671.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ИВО

ИВО

01.08.2022 | 11:27

И ЗАЩО СКРИХТЕ В СТАТИЯТА НА КОЕ МЯСТО Е " ЛЮБОВНИКА " ?

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?