61

Мико Кузманов с 12 места напред, Григор запази позицията си

Пловдивчанинът Димитър Кузманов прогресира с цели 12 места до 204-та позиция в ранглистата на АТР. Първата ни ракета Григор Димитров остава на 25-а позиция в обновената класация при мъжете. Българинът стигна до четвъртфиналите на тенис турнира в Марсилия миналата седмица, където отстъпи на Александър Бублик от Казахстан след тайбрек в третия сет.

От останалите ни тенисисти, Адриан Андреев бележи скок с две места и е вече 202-и. Димитър Кузманов прогресира с цели 12 места до 204-та позиция. Александър Лазаров, който тази седмица ще играе в Дубай и започва в основната схема на турнира срещу Бублик, е 301-и, което е с три места нагоре в сравнение с предишното му класиране.

В топ 10 има няколко промени. Даниил Медведев, който взе титлата и в Доха след триумфа в Ротердам, е вече седми, докато американецът Тейлър Фриц е на пето място. Той измести от там Андрей Рубльов от Русия, а 22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал губи две позиции и е осми. Лидер продължава да бъде Новак Джокович.

Сърбинът записва 378-а на върха в мъжкия тенис, с което подобри постижението на легендата при жените Щефи Граф. Топ 5 в тази класация допълват Мартина Навратилова, Серина Уилямс и Роджър Федерер. 35-годишният Джокович за първи път дебютира начело на ранглистата на 4 юли, 2011 година, като има 122 последователни седмици на върха между 2014-2016. След Джокера в топ 10 попадат още Карлос Алкарас, Стефанос Циципас, Каспер Рууд, Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне. 

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова отбеляза сериозен прогрес в актуализираната световна ранглиста за жени. Родната представителка се изкачва с 12 позиции до 87-та, като е на 44 точки от номер 80 в класацията – бившата шампионка на Ю Ес Оупън Ема Радукану.

В топ 10 няма нито една промяна. Убедителен лидер продължава да бъде Ига Швьонтек, която има аванс от над 4400 точки пред шампионката на Аустрелиън Оупън Арина Сабаленка от Беларус.

Челната десетка допълват още Джесика Пегула, Онс Жабер, Каролин Гарсия, Коко Гоф, Мария Сакари, Дария Касаткина, Белинда Бенчич и Елена Рибакина. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?