61

Мико Кузманов призова за подкрепа за базата на новия му клуб

Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов призова за подкрепа за новия му проект. Както е известно, Кузманов създаде ТК Локомотив 1924 преди година и в плановете му е изграждане на модерен комплекс, на който да се обучават млади състезатели, а не само да се прибират такси. В свое обръщение той разкрива, че факторите, заради които напусна родния си ТК Локомотив Пловдив се опитват да попречат на проекта му.

Публикуваме обръщението на Мико Кузманов от профила му във Фейсбук без редакторска намеса:
Здравейте приятели!

Измина почти година откакто не съм давал информация относно развитието на новия ми клуб в град Пловдив. Заедно със съмишленици и моето семейство основахме тенис клуб ,,Локомотив 1924”. Той бе приет за член на БФТ с решение на УС, а впоследствие регистриран и вписан в Министерството на младежта и спорта.
С помощта на фенове на футболния Локомотив изработихме нова оригинална емблема на клуба. В нея опитахме да запазим духа на черно-бялата общност, а тя съдържа и нашето най-важно послание – ще работим отговорно към миналото и традициите, но в същото време модерно и професионално - не само за изграждането на професионални тенисисти, а и по-важното – за да възпитаваме и изграждаме достойни и успешни млади хора.
В края на миналата година Общинският съвет на Пловдив гласува мястото, на което искаме да изградим база за нашия клуб, а именно в комплекса до зала Колодрума. През февруари тази година след проведен търг спечелихме правото да получим терена, като с решението кортовете се отдават за 10 години по Закона за спорта.

Тук отново обаче се намесват същите хора, които бяха причината ние да напуснем бившия си клуб. В момента те напълно умишлено обжалват това решение като възпрепятстват намеренията на моя екип за развитие на тениса и спорта в град Пловдив.
Дано институциите не се подадат задкулисието, организирано от хора, чийто интереси са свързани само с бизнеса и парите.

Ние искаме просто да работим за тениса, за Пловдив и за младите хора в града. В следващите дни ще Ви съобщя кога и къде ще се решава този спор. Очакваме подкрепа от всички, които обичат спорта и ни вярват.
Благодаря Ви предварително.
Фенклуб Локомотив Пловдив Бригада Пловдив LautaArmy Plovdiv

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?