61

Мико Кузманов аут от Sofia Open след загуба от поляка Майхжак

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 481270 евро след загуба с 5:7 1:6 от поляка Камил Майхжак. Така 125-ият в света в момента Майхжак за първи път в кариерата си достигна до четвъртфинал в Тура на професионалистите.

Плодивчанинът започна добре и реализира ранен пробив, а при 4:1 пропусна още два брейкбола, след което загуби подаването си и позволи на съперника да изравни за 4:4. При 5:5 Кузманов допусна нов пробив, след което поиска медицински таймаут зарази физически дискомфорт, а след това бившият номер 83 в света Майхжак взе първата част при собственото си подаване след 75 минути на корта.

Кузманов допусна нов пробив за 1:2 с шестата си двойна грешка, а последствията от снощната над 3-часова битка срещу Лоренцо Музети от Италия започнаха да се усещат все повече и българинът отново загуби подаването си за 1:4, като до края не успя да вземе друг гейм.
Българинът все пак заработи 9000 евро и 20 точки за световната ранглиста, в която заема 226-ата позиция.

"Щастлив съм. Димитър изигра страхотен двубой вчера. Днес той също игра умно, сменяше ритъма и не ми даваше лесни точки, аз трябваше да работя здраво във всяко разиграване. Бях малко нервен в началото на мача и той извлече полза от това. След това се реорганизирах и успях да стигна до обрат. Стараех се да се боря, да печеля подаванията си, да подобря нивото си. Успях да се завържа в резултата,а след това спечелих по-важните точки и това ми помогна", коментира 25-годишният поляк.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?