61

Медведев на финал срещу Надал в Мелбърн след бой над Циципас в скандален мач

Руснакът към рефера: Ти глупак ли си, баща му не спира да говори

Даниил Медведев и Рафаел Надал ще играят на финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. Руснакът почти безпроблемно победи Стефанос Циципас със 7:6 4:6 6:4 6:1 в много нервен мач. По-рано днес Надал се наложи над Матео Беретини.

Двубоят бе изключително нервен и породи една неособено лицеприятна случка, която се разигра в края на втория сет. Тогава гъркът точно беше реализирал пробив, който му даваше възможност да сервира за успеха в частта, а световният номер две просто изгуби изцяло контрол над емоциите си и изнесе следната тирада по адрес на главния съдия: "Може ли баща му да говори на всяка една точка? В момента точно това прави и ти не реагираш по никакъв начин. Глупак ли си? Боже Господи, нямам представа как може да бъдеш толкова зле и да си арбитър на полуфинал в Големия шлем. Искам да ме гледаш, докато ти говоря и да отговориш на зададения въпрос. Не ми казвай, че е време за игра, защото в момента разговаряме" - завърши Медведев на висок тон.

Първият сет започна с доминация на сервиращите, като вторият в света загуби първа точка на начален удар едва в 12-ия гейм. Преди това, първата ракета на Гърция трябваше да отрази четири точки за пробив пред Медведев, като първите три от тях бяха поредни. Стигна се до тайбрек, в който Циципас водеше с 5-4, но руснакът взе три последователни точки, за да поведе в сетовете. Втората част започна с пробив за гърка, който бе затвърден за 2-0. Медведев постепенно се окопити и върна брейка в шестия гейм, но отново допусна пробив за 4-5 и Циципас не сбърка на свой сервис, за да изравни резултата.

В третия сет играта бе равностойна, като Медведев търпеливо изчака своя момент в десетия гейм, когато нанесе решителния си удар, за да поведе отново и да се доближи на сет от финала. Четвъртата част започна с три гейма без пробива, но Циципас се пропука в четвъртия, а оттам-насетне на корта имаше само един тенисист и това бе шампионът на Ю Ес Оупън, който спечели пет последователни гейма. Медведев завърши с 13 аса, спечели 86% от точките на първи сервис, като направи четири уинъра повече от Циципас и четири непредизвикани грешки по-малко от гърка. Така, той се класира за втори пореден финал в Австралия, след като загуби от световния номер 1 Новак Джокович миналата година. Това ще бъде и четвърто участие на руснака в спор за титлата на Голям шлем след двата му на Ю Ес Оупън през 2019 и 2021.

„Понякога губя мачове заради това, че изпускам нервите си. Днес си казах, че това е грешка и си върнах концентрацията в третия сет, радвам се, че проработи. Мисля, че има някои мачове, в които просто и двамата пропускаме някои удари. В края на третия сет успях да направя някои успешни минаващи удари, неговата енергия падна и аз успях да се възползвам. Когато приключи мачът с Феликс, говорих с треньора си, едвам ходех. Успях да се възстановя, на следващия ден се събудих и си казах „Не е толкова зле““, започна той.

„Бях малко по-уморен от нормалното, направих някои грешки от бекхенд, но се коригирах. Ще играя отново срещу един от най-великите, отново срещу играч, който се бори за 21-а титла – не знам дали Рафа е гледал финала в Ню Йорк, но съм сигурен, че Новак ще гледа този. Първият ми финал в Големия шлем беше срещу Надал, много дълъг, ще се опитам да го победя, очаквам много тежък двубой, разбира се. Ще гледам женския финал от телефона си, хора, обещавам. Искам винаги да имам специални хора до себе си“, завърши руснакът.

На финала той ще се изправи срещу Рафаел Надал, когото срещна в дебютния си спор за титлата в Шлема в Ню Йорк през 2019, когато отстъпи в пет сета. Подобно на миналата година, Медведев ще се опита да спре 20-кратен шампион от това да спечели 21-та си корона. Надал и Медведев имат четири мача помежду си, като испанецът води с 3-1 победи, но последният мач бе спечелен именно от руснака в полуфинал от заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон в три сета. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Спокоен

Спокоен

30.01.2022 | 19:10

ГОЛЯМ КЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФФ! БРАВО НАДАЛ ГОЛЯМ СИ ЧОВЕЧЕ!!!!! ЗАТВОРИ УСТАТА НА СКАНДАЛДЖИЯТА С БЪРЗ И РЯЗЪК УДАР - КАКТО СЕ ЗАТВАРЯ ВРАТА НА МОСКВИЧ!

Отговори
2 0
Спокоен

Спокоен

30.01.2022 | 16:22

7776 ли си, какъв си, казах ти, че пак ще си говорим! ДА ТИ Е СЛАДКО! ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА! Нахлузиха го на скандалджията така хубаво, както най-боли!

Отговори
2 0
Спокоен

Спокоен

28.01.2022 | 14:41

Тоя медведев се държа като класически, завършен пр0стак! Дано на финала Надал му начупи канчето.

Отговори
2 7
7776

7776

28.01.2022 | 18:45

Простаци са дебилите австралийци които го осфиркваха защото победи техния г-й. Надал плю по Джокович, но приключи курса.

Отговори
5 2
Спокоен

Спокоен

28.01.2022 | 18:56

В неделя след обяд пак ще си поговорим...

Отговори
3 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?