61

Макенроу и Отборът на Света триумфираха с Лейвър Къп

Отборът на света триумфира с “Лейвър къп” за втора поредна година. Това се случи, след като в единствения мач от третия състезателен дена мериканците Бен Шелтън и Франсис Тиафо победиха представителите на европейския отбор Андрей Рубльов от Русия и поляка Хуберт Хуркач със 7:6(4), 7:6(5).

Така Воденият от Джон Макенроу отбор на Света спечели "Лейвър Къп" с резултат 13:2. По програма трябваше да се изиграят и три мача на сингъл, но те се обезсмислиха заради невъзможността на европейския отбор да стопи изоставането си от 11 точки.

В отбора победител освен Шелтън и Тиафо влизат още Франсиско Серундоло от Аржентина, Феликс Оже-Алиасиме от Канада и Тейлър Фриц от САЩ.

Въпреки победата на тима на Света, воденият от Бьорн Борг тим на Европа продължава да води в общото класиране по брой спечелени купи с 4:2. Европейците триумфираха във всяко едно от първите четири издания, докато тимът на Света взе своя реванш в последните две години.

Това е втората най-убедителна победа за един от двата тима в историята на надпреварата. По-голяма разлика бе фиксирана единствено през 2021 година, когато Европа спечели с резултат 14:1.

Като абсолютен брой спечелени мачове отборът на Макенроу тази година се наложи с 8:1. Европейският отбор успя да завоюва само една победа - на норвежеца Каспер Рууд срещу Томи Пол в два сета на сингъл.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?