61

Жесток малшанс за Григор: Здравословен проблем го спря срешу Тийм

Григор Димитров отпадна от тенис турнира от сериите АТП 250 в Уинстън-Сейлъм, САЩ след загуба от Доминик Тийм във втори кръг на надпреварата. Първата ни ракета спечели първия сет срещу австриеца с впечатляващото 6-0, но след това му прилоша и трябваше да се откаже в средата на втората част при пасив от 2-4 гейма.

Гришо спечели откриващия сет, след като върза "геврек" на съперника само за 24 минути игра. За съжаление, при 2-3 изоставане и 30-0 за шампиона на Ю Ес Оупън от 2020 във втория сет, Григор извика физиотерапевт на корта, а той постави студена кърпа на врата на Димитров. Българинът опита да се върне на сервис-линията за подновяване на играта, но се оказа, че не може да се държи на краката си.

Така нашият тенисист трябваше да приключи участието си в Уинстън-Сейлъм по най-неприятния възможен начин и да остави въпросителни за здравословното си състояние само пет дни преди началото на Откритото първенство на САЩ по тенис. Тийм спечели седмия сблъсък помежду им, като вече изостава с 3-4 в преките сблъсъци, а в осминафиналите ще играе с 13-ия в схемата Джак Дрейпър от Великобритания, който елиминира Фабио Фонини в три сета.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?