64

Изненада! Мико влезе в управата на тениса ни

Димитър Кузманов влезе в УС на БФ Тенис на проведеното днес в Белащица Общо събрание. Националът за Купа Дейвис и втора ракета при мъжете е едно от седемте нови лица в Управител ия съвет ое 21 члена. 

Другите нови лица са:

Николай Михайлов – представител на строителната фирма "Трейс. 

Александър Ралчев – бивш тенисист, шампион, а сега юрист и крупен строител. 

Драгомир Драганов – един от най-изявените в сферата на спортния маркетинг и ивент мениджмънта. Той е и член на УС на ТК "Левски". 

Николай Борисов – бизнесмен и успешен предприемач. 

Калоян Радославов – бивш тенисист, сега член на нюйоркската адвокатска колегия, финансист и управител на строителната фирма "Арко". 

В състава на УС вече не са Явор Цаков, Катерина Генова, Георги Харизанов и Христо Христов. Така общият състав на Управата се увеличи с двама души до 21.

Сред другите решения в административната част бе и промяна в устава, която урежда възможността за онлайн събрания, най-вече заради епидемичната обстановка в страната.

Спортният директор на БФТ Даниел Ангелов посочи пред участниците огромните успехи, постигнати през 2021 г. от българските тенисисти. Бяха изтъкнати представянето на девойките до 14 г., които станаха световни и европейски вицешампионки, а също така и отличното развитие на Пьотр Нестеров – европейски вицешампион при 18-годишните и финалист на турнир от Големия шлем. Не бе подминато участието на 16-годишните на "Джуниър Дейвис къп", както и титлата на Димитър Кузманов на "Чалънджър" в Барселона.

Тези и всички останали успехи на българските тенисисти бяха постигнати с огромната финансова и логистична помощ от страна на федерацията. БФТ през 2021 г. получи едва 720 000 лв. от ММС заради несправедливото си поставяне в III категория спортове, но въпреки това отдели 702 000 лв. директно за финансиране на родните таланти.

Освен това допълнително бяха осигурени средства за участие на турнири в чужбина на нашите тенисисти. Общата сума, осигурена за тези нужди от спонсори и партньори на федерацията, възлиза на 450 000 долара.

В допълнение – на българските таланти бе дадена възможност отново да участват световните сборни отбори под егидата на ITF, а също и да водят подготовка в престижни чуждестранни академии.

Бяха осигурени и рекорден брой турнири за юноши и девойки, валидни за европейските и световни ранглисти. Въпреки това има идеи да се осъществят нови продукти и календарът да се увеличи още, като за целта се водят преговори с две американски компании.

Пред делегатите бе представен за първи път и съставът на новосъздадената комисия за етичен контрол, с което БФТ стана единствената федерация в страната, която има такъв орган. Засега тя е от четирима членове, като съставът ѝ ще се допълва. За всеки конкретен казус ще се събират да решават по трима членове на комисията.

Председател на Етичната комисия е Милен Ралчев, а членове са Даниел Джумалийски, Десислава Войнова и Никола Стойнов.

След продължителни дебати всички клубове се обединиха и гласуваха от 2022 г. нелицензирани треньори да не бъдат допускани да водят тренировки и занимания на кортовете на клубовете членове на федерацията.

Сред другите решения бе и това от 2022 г. да се разшири програмата за развити

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?