И Томова отпадна на US Open, вижте кога излиза Григор

И втората българка в основната схема на US Open - Виктория Томова приключи участието си в турнира, след като отпадна в първия кръг кръг от американката Лоран Дейвис. Дейвис спечели с 6:2, 2:6, 6:3 за час и 45 минути, реализирайки четири пробива в мача.

Нашата тенисистка направи силен втори сет, в който също реализира два пробива и дори стартира с пробив в началото на третия. Но 7-ата в схемата на турнира американка върна веднага брейка и поведе с 5:2 малко по-късно.

Накрая Томова можеше да остане в мача и по-дълго, като пропусна три точки за пробив в 9-ия гейм, но пък спаси и три мач-пойнта. В крайна сметка 26-годишната софиянка напуска турнира от Големия шлем за втора поредна година още в първия кръг. Тя влезе в основната схема като щастлива губеща, тъй като не успя да преодолее с игра последния кръг от квалификациите.

Междувременно стана ясно кога Григор Димитров ще изиграе втория си мач от US Open. Първата ни ракета се изправя срещу Алексей Попирин в сблъсък от втория кръг на елитната надпревара, като срещата бе насрочена за днес от 18 часа българско време.

Мачът е първи от програмата на корт номер 5, което означава, че срещата ще стартира в обявения час.

Григор Димитров се класира за втория кръг на US Open, след като в първата си среща преодоля представителя на домакините Сам Рифис с 3-0 сета.

Димитров и Попирин, който е номер 73 в света са играли помежду си само веднъж, като Григор спечели срещата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?