Хакнаха профила на Мико в Инстаграм

Злосторници хакнаха профила на ракета номер 2 на България Димитър Кузманов в Инстаграм. Ето какво предупреди Мико приятелите си от социалните мрежи:

Приятели,снощи профилът ми в инстаграм беше хакнат.Ако получите съобщение от мен,НЕ ГО ОТВАРЯЙТЕ,защото ще бъде хакнат и вашия профил.
Внимавайте !
В момента специалисти се опитват да възвърнат профила ми и ако успеят,ще ви информирам тук във фейсбук,чрез статус.Дотогава,ако ви пишат от мое име,в действителност не съм аз !

Засега не е ясна причината, заради която е хакнат профила на Кузманов, твърдят вещи в интернет пиратството.

Преди шест месеца хакери изнудваха нападателя на Ботев Враца Валери Божинов. Футболистът стана жертва на кибератака и профилът му в социалната мрежа Инстаграм беше откраднат и изпразнен от съдържание.

Божигол трябваше да плати на измамниците около 10 хиляди долара, за да си върне страницата.

"Сумите, които се искат като откуп, платени по фирми за бързи преводи или криптовалути, варират от 500 до 10 хиляди долара", обяснява експерт по киберсигурност. За фалшивите порнозаписи или голи снимки хакерите искат откуп, за да не бъдат разпространени.

Почти винаги виртуалните измамници настояват сумата да се плати чрез валутата биткойн, за да не бъде проследено получаването й. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?