64

Гришо катери чарта на АТР, на крачка от Топ 20 е

Възходящият тренд в представянето на Григор Димитров стана причина той да не не спира да прогресира в световната ранглиста. Пложителната тенденция се запазва и в началото на настоящата седмица. 

За последно българинът взе участие в турнира от категория АТР 500 в Барселона, където победи Федерико Кория на старта, но отстъпи във втория етап на топ поставения в схемата Стефанос Циципас. Този резултат донесе нови 22 точки към актива на Григор за класацията на АТР, които са достатъчни да запише прогрес от една позиция и така да се изкачи до 22-рото място в подреждането, изпреварвайки Марин Чилич. 

Първата ни ракета се намира на 38 точки до завръщане в топ 20, като непосредствено пред него са Гаел Монфес (№21) и Николоз Басилашвили (№20).

Димитър Кузманов отстъпва с една позиция до №206, а Адриан Андреев запазва ранкинга си и все още е 358-ми. Александър Лазаров печели четири места и вече е №403, а Александър Донски се изкачва с две позиции до №527.

Габриел Донев и Симон-Антони Иванов също могат да се похвалят с напредък в класацията. Донев напредва с шест места до №821, а Иванов печели пет позиции и от днес е 823-и.

В Топ 10 има само една промяна. Карлос Алкарас, който спечели титлата в Барселона, прогресира с две места и от днес е №9 в света, пробивайки в челната десетка за пръв път в кариерата си, докато шампионът от Белград – Андрей Рубльов, остава осми.

Лидер все още е Новак Джокович, следван от Даниил Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?