Григор започна на клей с победа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна успешно своя сезон на червени кортове. В двубой от първия кръг на Мастърса в Монте Карло хасковлията  победи със 7:5, 6:4 италианеца Матео Беретини в двубой, продължил малко под 2 часа.
В него Димитров не показа най-добрия си тенис, но демонстрира, че е подготвен за тежките двубои на червена настилка, надигравайки силен съперник в лицето на световния №54, който през февруари игра полуфинал в София. На централния корт на "Монте Карло Кънтри Клъб" обаче българинът показа по-добра игра и закономерно стигна до успех в два сета. Той дойде по сходен сценарий - и двете части започваха с пробив за Беретини в първия гейм, който Димитров връщаше бързо, а след това в края на сетовете българинът надделяваше след нови пробиви. Като цяло преимуществото на Григор бе видимо, но на няколко пъти като по чудо 22-годишният му съперник оцеляваше в сервис геймовете си. В крайна сметка Беретини отрази 14 от 18 точки за пробив, но реализираните четири бяха напълно достатъчни за успеха на българина в първия мач между двамата.

Успехът бе важен за Димитров, тъй като той има да защитава цели 360 точки от достигането до полуфинал на "домашния" си турнир преди година. Във втори кръг Григор очаква победителя от мача между Денис Шаповалов и Ян-Ленард Щруф.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?