Следвайте ни

Григор: Забравете победата! Важното е, че съм в Ню Йорк

viber icon

Григор Димитров направи впечатляващо завръщане в големия тенис. Той обаче изрази по-голяма радост и благодарност от факта, че изобщо можа да участва в турнира в Ню Йорк. Българският тенисист се наложи с 6:3, 6:4 срещу Юго Юмбер и във втория кръг ще се изправи срещу Мартон Фучович в понеделник вечерта не преди 22.30 ч.

Димитров насочи вниманието към предизвикателствата, които имаше в последните седмици, след като се зарази с коронавируса COVID-19. Той вече няколко пъти каза, че е изкарал тежко вируса. Сега отново посочи, че това е бил "тъмен момент" за него.

"Казах си: "Ще опитам" и сега играя мач. Честно, наистина съм искрено благодарен, че изобщо имам възможността да съм тук, да участвам. Забравете за мача - дори не говоря за тенис в момента", каза Димитров, цитиран от ESPN.

"Първата седмица (след заразяването) беше трагична. Започнах с ходене. Не можех да правя никакви упражнения, не можех да вдигам тежести, не можех да играя тенис", заяви той.

Българинът се надява неговият опит да послужи на хората, които не приемат коронавируса сериозно. "Исках да отправя послание, че няма значение кой си, в колко добра форма си и колко здравословно ядеш. Това нещо не пита, всички сме равни", каза Димитров.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?