Григор с отличен старт на US Open, победи Рифис с 3:0

Григор Димитров стартира отлично на Откритото първенство на САЩ по тенис. Хасковлията безпроблемно се класира за втория кръг на US Open, след като победи Сам Рифис от САЩ в три сета - 6:1, 7:6 (3), 6:3 за два часа и седем минути.

Българинът не срещна никакви проблеми срещу 542-ия в света представител на САЩ. 22-годишният тенисист, който направи дебют в турнири от Големия шлем, беше притеснен в началото, а Димитров се възползва от това. Във втори кръг Димитров ще срещне Алексей Попирин или Раду Албот.

За следващата фаза се класираха още Факундо Банис, Диего Шварцман, Феликс Оже-Алиасим, Питър Гойовчик, Хенри Лааксонен, Душан Лайович, Бернабе Сапата Мирайес, Даниел Еванс, Кевин Андерсън, Филип Колшрайбер, Андрей Рубльов, Кристиан Гарин, Брандън Накашима, Маркос Хирон и Каспер Рууд.

Това е 11-о оредно участие за Димитров на US Open, като през тази година той е поставен под №15 в основната схема. Най-доброто му класиране е полуфинал от 2019 г. Балансът на българина в Ню Йорк е 13 успеха и 10 поражения.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?