61

Григор отпадна от Циципас на Мастърса във Виена

Григор Димитров отпадна още на старта в турнира от сериите АТР 500 във Виена. Най-добрият ни тенисист игра силно, но в крайна сметка загуби от Стефанос Циципас с 0:2 (6:7(6); 4:6) в най-интригуващия двубой от първия кръг. 

Първата ни ракета изигра силен мач срещу поставения под номер 1 в основната схема грък, но в ключовите моменти се пропука и загуби от третия в света. Григор имаше три възможности за пробив в първите два сервис гейма на Циципас, две от които поредни в откриващото подаване на съперника, но не съумя да ги реализира. След това и нашият тенисист отрази шанс за брейк пред гърка. След надмощие на сервиращите в следващите геймове, закономерно се стигна до тайбрек.

Там Димитров имаше три поредни възможности за затваряне на частта в своя полза при 6-3, но се срина и загуби пет поредни точки, а с това и сета. Втората част вървеше под диктовката на сервиращите, като отново 30-годишният хасковлия имаше възможност да пробие при 4-4, но не успя да реализира и този шанс. Вместо това, Циципас стигна до два мачбола и след уинър от форхенд по диагонала сложи точка на спора.

Така, гръцкият номер 1 се реваншира за загубата си от Григор на същия турнир миналата година, когато българинът обърна съперника след страхотна битка и загубен първи сет в тайбрек. Димитров загуби само пет точки на първи сервис за целия мач, но не успя да оползотвори нито една от четирите си възможности за пробив. Гъркът поведе в съперничеството с 2-1 победи и на осминафиналите ще играе с американския квалификант Франсис Тиафо, който отстрани сърбина Душан Лайович след чист успех с 6-4, 6-4.

По-рано, напред продължиха още Феликс Оже-Алиасим, Каспер Рууд и шампиона от Индиан Уелс Камерън Нори.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мимето

Мимето

26.10.2021 | 20:21

Щото носи знака на "NIKE" на неправилното място

Отговори
0 0

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?