Григор отказа испанец за час, счупи прокоба в Париж

Григор Димитров за първи път се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос" след като неговият съперник Роберто Карбайес Баена от Испания се отказа заради травма преди третия сет. Това стана след час игра, в която българинът беше пълен господар на корта и поведе убедително с 6:1 и 6:3.

Първият сет беше перфектен за Григор, който постигна общо три пробива и спечели 27 от общо 40-те изиграни точки.

Във втория нашият тенисист пропиля няколко възможности за пробив, но все пак взе своето при 3:4.

 Така Димитров се нарежда сред играчите, които са достигали осминафинал и в четирите турнира от Големия шлем.  Досега хасковлията никога не успяваше да се класира за втората седмица на "Ролан Гарос".

"Не знам защо така се случва, но тук винаги ми се падат сериозни съперници и не мога да премина във втората седмица", коментира Димитров преди мача с Баена.

В предишния си мач испанецът, който се слави като тесен специалист на червено, изхвърли с 3:2 голямата надежда на Канада Денис Шаповалов в петчасов мач, сътворявайки една от сензациите в Париж.

"Важно е да поддържам това ниво, нищо друго. Няма нищо по-различно", заяви след победата Димитров. И призна, че номерата с лошото време в дъждовния Париж му създават проблеми, но той се опитва да свиква.

В понеделник Гришо излиза срещу 22-годишния грък Стефанос Циципас, който обича да псува на руски, защото майка му е дъщеря на олимпийския шампион по футбол с тима на СССР Сергей Салников. Следващият съперник на българина е поставен под №6 в "Ролан Гарос" и също се класира за осминафиналите след отказване на неговия съперник Бедене при 2:0 сета. Циципас е известен с буйния си нрав и постоянните разправии с неговия баща и треньор Апостолос Циципас.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Сирена

Сирена

03.10.2020 | 21:12

Жалко за Цвети,че е загубила,за тоя Алфонс хич не ми пука, подлец, ще яде дървото от руснака Циципас.

Отговори
1 3

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?