61

Григор Димитров съобщи страхотна новина за България

Григор Димитров започна отлично 13-ото си участие на "Ролан Гарос". Най-добрият български тенисист спечели с 6:0, 6:3, 6:2 срещу Тимофей Скатов. След двубой той даде оценка на представянето си, говори за това как се развива сезонът му, за новия му договор с Lacoste и бъдещето си.

Григор коментира и дали има възможност да играе за България в мача срещу Казахстан в Купа "Дейвис" през септември: "Има шансове. Интересно е. Интересни месеци идват. Има още неща, върху които трябва да помисля. Няма смисъл да крия нещо. В момента гледам да се фокусирам не само върху нещата, които правя, но и да мисля малко повече за бъдещето, което също ме кара да се вълнувам".

"Всяка година е различна, имах възможно най-малко време за подготовка за турнира тук. Имах само една тренировка преди първия ми мач. Като цяло нещата се развиха добре, но това е само началото", сподели Григор.

  
  
 
"Изиграх добър мач. Не исках да очаквам много, тъй като имах само един ден за тренировки. По-скоро трябваше да се подготвя психически, отколкото физически. Винаги когато започваш на "Ролан Гарос", особено на по-малък корт, е различно. Последните два дни беше доста ветровито, имаш и доста слънце. Това са фактори, които се отразяват на един играч особено когато нямаш време да се адаптираш към обстановката", допълни той.

Във втория кръг в Париж Димитров ще се изправи срещу финландеца Емил Руусувуори, за когото той каза: "Отичен играч на всички настилки, тренирал съм с него преди няколко години. Опасен играч, взима топката рано. На клей никога не знаеш какво ще се случи, аз вярвам в шансовете си, но очаквам труден мач".

Миналата седмица в Женева Григор игра на финал за първи път от пет години, но той не приема, че това постижение е преминал някаква психологическа бариера. "Имах много полуфинали, много четвъртфинали, но не го мисля по този начин. Няма какво повече да доказвам, дали ще стигна до полуфинал или финал. Важното е как ще си развия играта, дали ще си върна усета към тънкостите в играта, които трябва да направиш срещу по-добрите играчи. Това е нещото, което исках от себе си в Женева. Затова и играх Женева, не само да натрупам мачове, но и да опитвам нещата, върху които съм работил на тренировките. За мен не играх добър тенис, но правих нещата правилно, което допринесе за успеха. Капка по капка, мач след мач се чувствах по-добре", бе коментарът му.

На корта в Париж бившия номер 3 в света показа нова визия и направи дебют на новия си екип, който е на компанията Lacoste. "12-13 години изкарах с Nike. Винаги харесвам ново начало за каквото и да е било. С тази фирма имаме контакти от много години. Още когато бях на 14-15 години искаха да започнем да работим заедно, но нещата не се получиха. В друг момент пак се разминахме. Този път беше време. И двете страни са развълнувани. Интересно е, ново начало е. Надявам се след няколко месеца и разговори да покажем още нови неща", разкри Димитров.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

31.05.2023 | 16:55

Успехи Г ришо

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?