61

Григор Димитров на турнир с Джокович преди Коледа

Григор Димитров ще участва в новосъздадената Световна тенис лига, срещите от която ще се играят преди Коледа от 19 до 24 декември в Дубай, съобщи египетската спортна журналистка Реем Абулеил в "Туитър".

В надпреварата ще се включат осем мъже и осем жени, които ще бъдат разпределени в четири отбора. Тимовете ще играят по системата всеки срещу всеки, а в последния ден двата най-добри състава ще се изправят един срещу друг на финала. В отделните мачове ще има срещи на сингъл и на смесени двойки, като победителите ще бъдат определяни в два сета, а при равенство в тях ще се играе решаващ тайбрек.

При мъжете, освен Димитров, ще се състезават 21-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович (Сърбия), Александър Зверев (Германия), Феликс Оже-Алиасим (Канада), Доминик Тийм (Австрия), Ник Кирьос (Австралия), Рохан Бопана (Индия) и Гаел Монфис (Франция).

Списъкът с дамите се оглавява от водачката в световната ранглиста и победителка в Откритите първенства на Франция и САЩ през този сезон Ига Швьонтек (Полша), а в него са още шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан), Анет Контавейт (Естония), Паула Бадоса (Испания), Арина Сабаленка (Беларус), Симона Халеп (Румъния), Бианка Андрееску (Канада) и Саня Мирза (Индия).

Жребият за определяне на съставите на отборите ще се състои на 1 ноември. 

Организаторите изтъкват, че освен че в Световната тенис лига ще се изявяват някои от най-добрите играчи в света, след края на мачовете всяка вечер закупилите билети за турнира ще получават възможност да присъстват и на специална музикална програма "Най-голямото шоу на корта" с участието на водещи изпълнители от целия свят, като присъствие вече са потвърдили световноизвестните нидерландски диджеи Тиесто и Армен ван Бюрен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?