Григор Димитров: Гордея се с произхода си

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че очаква с нетърпение да се завърне на корта. През уикенда българинът ще вземе участие в първата надпревара в Белград, която е част от серията демонстративни турнири на Балканския полуостров.

Зад организацията стои водачът в ранглистата Новак Джокович, като сърбинът нарече Димитров "наш брат". От водещите тенисисти в първия турнир ще участват още Доминик Тийм и Александър Зверев. "Чувството е все едно сме се събрали да играем приятели от блока. Това е едно от най-добрите усещания", каза Димитров преди жребия за турнира.

Той обясни, че се чувства почти като у дома си в Белград. "Всички знаем как живеем в тази част на света. Гордея се кой съм и откъде идвам. Същото важи и за Новак. Той е може би най-големият посланик на страната си, направил е толкова много за спорта и за тениса. Не му отне много време да ме убеди", допълни българинът.

На всеки турнир ще участват осем тенисисти, които ще бъдат разделени в две групи по четирима. Мачовете ще бъдат във формат два от три сета до 4 гейма. Всеки тенисист ще играе по два мача в събота и един в неделя, последван от финал между победителите от групите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?