Два спасени мачбола пратиха Мико в основната схема на ATP 250 в Анталия

Димитър Кузманов влезе в основната схема на турнира на твърди кортове в Анталия, Турция, който е от категория АТП 250. В продължила 3 часа и 23 минути битка пловдивчанинът се наложи с 4:6, 7:6(11), 7:5 над Андреа Пелегрино.

В тайбрека на втория сет Кузманов спаси два мачбола, като успя да вкара двубоя в пълния му формат. Във финалния трети сет двамата си размениха ранни пробиви, след което Мико направи брейк на 0 за преднина 5:4 и сервира за мача. Пелегрино успя да изравни, но последва нов пробив за Кузманов, който сервирайки за мача за втори път взе подаването си на 0, нанизвайки 3 последователни аса, с което си заслужи място в основната схема на турнира.

Припомняме, че по-рано днес за основната схема в Анталия се класира и Адриан Андреев, който също се справи с представител на Италия – Андреа Вавасори.

В сряда Кузманов победи на старта на квалификациите шампиона от Sofia Open 2018 Мирза Башич, давайки му сумарно едва 4 гейма – 6:3, 6:1.

Победата днес осигури на Кузманов 12 точки за ранглистата на АТП. В първия кръг на основната схема в Анталия Мико ще играе срещу някой от следните тенисисти: Ласло Джере (Сърбия), Фабио Фонини (Италия), Уго Грание (Франция), Ян-Ленард Щруф (Германия), Марсел Илхан (Турция) и Никола Кун (Испания).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?