46
Следвайте ни

Дора Рангелова: Грехота ще е да затрием ТК "Локомотив 1924" за стогодишния му юбилей

viber icon

Не е нормално точно преди стогодишнината си тенис клуб "Локомотив 1924" да изчезне от спортната карта на Пловдив, изрази категоричната си позиция главният треньор на клуба Дора Рангелова.

"Запознати сме в клуба с намеренията за концесия на базата. Категорично - тя има нужда от ремонт. Идва зима, а на места залата тече. Наистина е трудно да се тренира нормално, когато има кофи по терена. Концесията е правилно решение, тъй като от "Локостад - Пловдив" имат намерение, като стане,  да инвестират 1 млн. лв. лева в базата. 

В момента в клуба ни има седем треньор, заедно с мен. В тренировъчен цикъл имаме около 100 деца и успяваме да се справим на ниво.

Клубът ни е единствен в България, който има състезател в Топ 200 при мъжете. Наскоро Димитър Кузманов спечели първа титла от Чалънджър в Барселона.

Сами разбирате, че сме говорили с бъдещите кандидати за концесия на базата. Казали сме си всичко. В момента "Локомотив 1924" работи страхотно с федерацията. По тази причина получаваме доверие да организираме десетки турнири от календара на федерацията. Турнирът "Plovdiv cup" вече е от Първа категория на ITF. Президентът на клуба ни д-р Георги Крумов е вицепрезидент на тенис федерацията. 

Хубаво е тази база да се стегне, а новите концесионери да запазят децата, които тренират тук. В днешното смутно време много трудно се намират деца за спорт, така че треньорите ни са герои, че успяват да поддържат нивото на пловдивския тенис.

Пак повтарям, много е важно да не допуснем тенис клуб "Локомотив 1924" да изчезне от картата навръх своята стогодишнина. Това би било петно върху реномето на Пловдив като спортен град", завърши Дора Рангелова.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лина Милева

Лина Милева

28.10.2021 | 11:01

Доре,Доре 20 години крадеше парите на клуба и ги даваше на сина си.Сега ти е трудно,разбирам....

Отговори
2 3
Емил Вълков

Емил Вълков

28.10.2021 | 10:12

Напълно подкрепям!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?