61

Джокович се забърка в жесток скандал с Косово на Ролан Гарос

Новак Джокович не срещна трудности в първия кръг на “Ролан Гарос” и отстрани американеца Александър Ковачевич с чиста победа след 6:3, 6:2, 7:6 (7:1) за 2 часа и 29 минути. Проблемите за Ноле дойдоха края на самия двубой, когато 36-годишният спортист изрази радостта си от победата.

„Косово е сърцето на Сърбия. Спрете насилието“, бе коментара на поставения под номр 3 в схемата на “Ролан Гарос”, като го изписа с маркер върху обектива на една от камерите, записващи двубоя.
„Аз не съм политик и нямам намерение да влизам в политически дебати. Като сърбин ми е болно за случващото се в Косово. Това е най-малкото, което мога да сторя. Чувствам отговорност като обществена личност и като син на човек, който е роден в Косово. Чувствам необходимост да окажа подкрепа на цяла Сърбия. Нямам намерение да се оправдавам и бих повторил действията си. Аз съм против войната и всякакви конфликти. Винаги съм готов да изразя позицията си публично“, заяви Джокович.

Организаторите „Ролан Гарос“ излязоха с официално съобщение, в което не осъдите Джокович.„Няма официални правила на турнирите от Големия шлем, които се отнасят до това какво играчите могат или не могат да говорят или пишат. Федерацията по тенис на Франция няма да прави никакви изявления или да заема позиция по този въпрос“, пише в официалното съобщение.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Украйна я виждам

Украйна я виждам

30.05.2023 | 12:45

Като онази... хммм в някои села...

Отговори
3 4
Истино

Истино

30.05.2023 | 12:43

Иди да живееш, между,, фанатици,, тогава наистина ще,, говориш,, за истина.... сърбите и те са такива..!

Отговори
2 1
Гюнай

Гюнай

30.05.2023 | 12:41

При толкова,, позитивизъм,, в живота на целия свят, това се получава, по скоро,, дискриминация,, онези са повече и надделяват, истина, от къде я търсим, хм....!?

Отговори
1 4
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

30.05.2023 | 11:52

Президентът на Косово Вьоса Османи поиска извършителите на нападенията над журналистите, полицейските служители и военните от НАТО в общините в Северно Косово да бъдат изправени пред правосъдието, а подобни атаки да бъдат осъждани от всички, предаде Дарик с позоваване на КосоваПрес. Вчера гражданите от населените предимно със сърби общини Звечан, Зубин поток и Лепосавич в Северно Косово протестираха пред сградите на общините, в които бяха избрани албански кметове след бойкотираните от сърбите избори. Протестиращите влязоха в сблъсъци с полицията в община Звечан. Около 30 военни от КейФОР бяха ранени, както и около 50 протестиращи сърби. „Сръбските нелегални структури, превърнати в престъпни банди, нападнаха косовската полиция, офицери от (мисията на НАТО в Косово) КейФОР и журналисти. Тези неприемливи актове на насилие трябва да бъдат осъдени от всички. Тези, които изпълняват заповедите на Вучич за дестабилизирането на Северно Косово, трябва да бъдат изправени пред правосъдието“, написа Османи в социалните мрежи.

Отговори
13 1
Спрете насилието!

Спрете насилието!

30.05.2023 | 09:47

Украйна е сърцето на Европа!

Отговори
14 3

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?