Следвайте ни

Диа Евтимова за рождения ден, COVID-19, тениса и тренировките

viber icon

Намираме по телефона Диа Евтимова в трескава подготовка за рождения и ден днес. В условията на пандемията от коронавирус една от примите на родния ни тенис отдели време, за да коментира ситуацията около нея и тениса ни изобщо.

 - Диа, честит рожден ден! Време за празнуване, анализ и равносметка.

- Благодаря, но празнуването ще го отложим за по-добри времена. Сега ще отбележа празника в тесен семеен кръг.

- Къде пропадна Диа през последните месеци? За последно бяхте в Щатите...

- Да бях решила още през остомври да си дам малко почивка от турнирите. Заминах за Щатите, там проведох много добра подготовка. Бях готова за участие в турнири, но за жалост се появи тази пандемия от ко онавирус и всичко се преобръна с главата надолу.

- Смятате ли, че тази година ще има турнири, в които можете да участвате?

- Надявам се. Наскоро и отборните мачове в Първа бундеслига, където участваме заедно със Сесил Каратанчева, бяха канцелирани. Проблемът е и с тренировките в момента. Спазвам всички разписания и препоръки за социална дистанция и за непровеждане на тренировъчни занимания на обществени места. Всъщност, надявам се, че мерките скоро ще бъдат ревизирани и ще можем да тренираме.

- Битува мнението, че тенисът и леката атлетика са най-близо до разрешение.

- Да ви кажа честно, нашият спорт е индивидуален и много лесно може да се спазва дистанцията при тренировка. Като се прибавят и строго спазване на санитарните мерки, спокойно може да се тренира в условията на пандемията, ако се разреши, де.

- Вие как се справяте с подготовката сега?

- Аз съм малко облагодетелствана в този аспект. Имаме отличен корт в нашия вилен комплекс "НикоДиа" в Царева ливада (б. а. близо до Стамболово). Надявам се скоро да разрешат тренировките, за да  могат и други мои колеги да се възползват от корта и условията.

- И накрая един въпрос, който няма начин да подминем. Мислите ли за живота след тениса?

- Определено зосега беше само тенис. Не се виждам обаче като треньор със собствена школа у нас. Имам визия за няколко проекта, даже вече правя и първи крачки. Помагам в рекламирането на фурма за спортни чанти. Но, все още ми е рано за такива постоянни проекти. Смятам да участвам още в много турнири. И да се радвам на тениса и всичко, свързано с него. 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?