Циципас се оказа много силен за Гришо в Париж - 0:3

Григор Димитров загуби с 0:3 сета (3:6, 6:7(9), 2:6) от поставения под номер 5 в схемата на "Ролан Гарос" Стефанос Циципас. Днешният 1/8-финали бе определян от повечето фенове и експерти като гвоздеят на днешната програма в Париж. За жалост Стефанос бе голям залък за Григор Димитров, който опита да обърне мача във втория сет, но не се получи. 

Димитров поведе с 30-0 в първия гейм, но силният първи сервис на Циципас му донесе успех. Стефанос проби Гришо във втория, като българинът сам се би, допускайки двойна и непредизвикана грешка. Циципас затвърди пробива си с подаване на нула за 3:0.

Циципас стигна до две поредни точки за пробив при 40-15, но с четири поредни Григор взе подаването си за 1:3.

Двамата си размениха по един гейм, в който подаваха. Циципас обаче удари на нула с 2:5. Григор си взе подаването и сега гъркът сервира за сета. 

Димитров пропиля два поредни брейк пойнта, после още един и Циципас поведе с 1:0 сета (6:3). Гъркът има проблеми с лявото око. Наложи се лекарски таймаут.

Григор си взе подаването, като сервисът му вече работи много по-добре от първия сет.

Вторият сет върви гейм за гейм - 6:6. в тайбрека на два пъти Григор имаше точка за спечелването му, но се провали. Точката за 5:5 на нашия бе най-дълга до сега - 18 отигравания.

Григор си взе подаването за 1:3, при това от 0:40 за Циципас. Втори пробив на гърка и нещата стигнаха до 2:5. Гъркът пробива на 15 и мачът е вече история. Григор Димитров губи с 0:3 сета.

Гледайте на живо Т У К

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?