46

Бизнесът подава ръка на спорта: Собствениците на топ компании влизат в управата на ТК „Локомотив 1924”

Пловдивският тенис клуб „Локомотив 1924” има ново ръководство, в което влизат бизнесмените Александър Асенов (съсобственик на групата фирми около компанията „Хъс”) и Димитър Златанов (съдружник в „Лидер”). Общото събрание на клуба, проведено миналата седмица, освободи предишния Управителен съвет и прие нови членове. По време на разискванията бе решено  Управителният съвет да се състои от трима вместо от петима души. Освен Асенов и Златанов в ръководството е и д-р Георги Крумов, досегашен председател на УС и вицепрезидент на Българската федерация по тенис.

Общото събрание прие отчета за дейността за 2021 г. „Това бе сложна и различна година, подчинена на предизвикателствата на пандемията от COVID-19. Радващото е, че не допуснахме заразата да се разпространи сред хората от екипа на тенис клуба и спортуващите тук. Имаме добри успехи при подрастващите, а нашият най-добър състезател - Димитър Кузманов, спечели първи турнир от веригата от сериите "Чалънджър" на АТР и стигна до рекордното 186-о място в световната ранглиста. В комплексното класиране на тенис федерацията сме четвърти, което е известно отстъпление и сигнал, че са необходими промени. Най-голямото предизвикателство сега е как да запазим и развиваме базата на клуба”, каза по време на събранието д-р Георги Крумов.

Новите членове на управата Александър Асенов и Димитър Златанов анонсираха сериозни планове за бъдещето на тенис клуб „Локомотив 1924”, който след две години ще чества вековен юбилей. „Ще кандидатстваме да получим дългосрочно базата от Общината. Плановете ни са да инвестираме в нея 3-4  милиона лева в следващите 5 години”, заяви пред Общото събрание Александър Асенов. Според него „Локомотив 1924” трябва да си върне лидерската позиция, а за клуба наред с Димитър Кузманов да играят най-добрите български състезатели. „Ще направим комплекса най-доброто място за спорт в Пловдив. Разчитаме на треньорския екип, но ще привлечем още специалисти, сред които мениджър и финансист, които ще се занимават с предстоящите сериозни инвестиции”, потвърди Димитър Златанов.

В момента ТК „Локомотив 1924” ползва безвъзмездно базата до стадион „Пловдив”, която обаче е включена в годишната Програма за управление на общинска собственост и предстои да бъде отдадена под наем или на концесия. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
От фен

От фен

08.03.2022 | 14:51

Тия нови мераклии един път не са излязли публично да си обосноват натискането

Отговори
3 0
Густо майна

Густо майна

08.03.2022 | 12:56

Пак лапане на общинска софра

Отговори
3 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?