Следвайте ни

БФТенис с важни указания преди започване на тренировките

viber icon

От БФТенис коментираха решението на премиера на България Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и Националния оперативен щаб да разреши от новата седмица практикуването на индивидуалните спортове на открито. Отварят се  тенис кортовете при спазване на съответната дисциплина и необходими противоепидемични мерки. Ето обръщението на федерацията:

"Честито на всички тенис клубове, професионалисти и любители! След 6 седмици ежедневна работа и диалог с различни институции, БФТeнис се радва, че отново може да се върнем към тренировките на любимия ни спорт", написаха от федерацията по тенис, публикувайки при какви условия състезателите ще могат да практикуват любимия си спорт.

"От началото на извънредното положение до днес кризисният щаб към БФТ бе в диалог с ММС, десетки специалисти, ITF, Tennis Europe и лицензираните тенис клубове в страната. БФТ има изготвени по европейски стандарт набор противоепидемични мерки, които ще трябва да се спазват на корта и при тренировките. БФТ предлага и всеки тенис клуб да назначи „Отговорник за прилагане на хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с COVID-19 епидемията". В клубовете, които разполагат с административен директор - той ще изпълнява тази роля, а в по-малките клубове - това ще е главният треньор на клуба", написаха от БФТенис.

"Клубовете в страната вече бяха запознати с въпросните мерки при проведените разговори с представители на УС, но до края на деня ще ги получат официално. БФТ е готова и с изготвена програма както и календар за тенис сезона, които вече също са представени пред клубовете, а скоро и ще бъдат официализирани", добавиха от федерацията, оглавявана от Стефан Цветков.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

Събин Георгиев - [email protected]

11.05.2020 | 12:37

Бихте ли изпратили документа с тези мерки или поне линк, за да можем да се запознаем и ние любителите на тениса? Благодаря предварително!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?