Следвайте ни

България с 5 турнира от UTR PRO TENNIS TOUR – EUROPE тази година

viber icon

България ще домакинства на пет тенис турнира за мъже и жени от веригата UTR PRO TENNIS TOUR – EUROPE тази година.

Всеки от един от турнирите е с награден фонд от 20 хиляди долара. Това е една изключителна възможност за българските състeзатели да премерят силите си на международно ниво. Освен тенисистите над 18 г. в надпреварите ще могат да вземат участие и най-добрите ни юноши и девойки. Това пък ще даде възможност на младите ни надежди да видят докъде са стигнали в развитието си.

Регламентът дава възможност на всеки участник да изиграе мининум по четири мача във всеки турнир, което е от особено значение за по-младите тенисисти. Осъществяването на тези турнири е поредното доказателство за работата и ангажираността на Българската федерация по тенис към българските състезатели.

Турнирите в България ще бъдат проведени в един град, който ще бъде определен в близките дни. Турнир номер 1 е за мъже и ще се проведе от 28 март. Следва още един мъжки турнир от 4 април. От 2 и 9 май започват състезанията за жени. Турнир номер 5 (за жени) ще бъде в периода юли-октомври. Датите на последното състезание подлежат на допълнително уточняване между БФТ и Universal Tennis LLC.

Universal Tennis инвестира над 20 милиона долара и дава възможност за 450 събития в годината по цял свят в това число и тригодишен UTR Pro тенис тур. Турнирите са за мъже и жени UTR ранг 200-2000 с иновативен формат, който гарантира по-голяма конкуренция на играчите и парични награди. Междувременно, през втората половина на годината ще бъдат проведени и серия от професионални турнири с награден фонд от 15 хил. долара и точки за Световните ранглисти. Водят се преговори с една община и за провеждането на турнир от серията ATP Challenger.

Всички турнири ще се организират при стриктно спазване на Правилата за провеждане на състезанията по тенис в условия на COVID-19 епидемия. /БГНЕС

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай