61

България отказа участие на ATP Cup

България отказа да играе в отборното първенство за ATP Cup, след като получи втори шанс за участие. Това стана след окончателно отпадане на отбора на Австрия от надпреварата. Причината за отказа е недостатъчното време за организация и подготовка. Това заяви пред “ТенисКафе“ мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов. Причината е късната дата, в която възможността за участие се откри. За да се събере съставът в Австралия, са нужни визи, като няма достатъчно време за изготвяне на нужната документация и пътуване.

Както е известно, номер 1 на Австрия Доминик Тийм се отказа от надпреварата още в средата на декември. Вчера това стори и втората ракета на страната Денис Новак, а съгласно новия регламент на ATP Cup всеки уччастник трябва да има поне един представител в Топ 250, за да остане в турнира. Това отвори вратата за участие на отбора на България, който бе първа резерва. При такава ситуация организаторите от АТР влизат директно в разговори с капитаните на отборите, т.е. първите ракети, защото турнирът е частен и в него по никакъв начин не са въвлечени съответните национални федерации по тенис.

Георги Стоименов обясни, че екипът на най-добрия български тенисист си е бил дал 25 декември като последен срок да реагира за евентуано участие в Сидни. След това вече нямало да има време да се събере състав, да се извадят визи и други необходими документи.


Григор Димитров и втората ни ракета Димитър Кузманов са в Австралия - единият е записан за турнир в Мелбърн, а другият в Бендиго. Оказва се, че още един от българския отбор - Адриан Андреев, също има виза.

Това самият Андреев съобщи на профила си в “Инстаграм”, като публикува и разговора си с представител на АТР, който в неделя (26 декември) го пита дали има виза и може ли да реагира, защото се очертава Австрия да не участва и проверява дали България може да събере поне "трима членове, ако Григор Димитров се съгласи да играе". Андреев отговаря положително, на което от АТР му казват, че ще говорят първо с Григор Димитров (първата ракета и капитан на тима ни).

На следващия ден (понеделник, 27 декември) Андреев получава отговор, че "Григор реши да следва първоначалния си план и да участва на турнира в Мелбърн. Той няма да играе на АТР Cup, така че ще бъде приет следващ отбор”.

Така България няма да има възможност да повтори участието си от 2019-а, когато при дебюта си на АТП Къп записа две победи - над Великобритания и Молдова в груповата фаза.

Гледайте ATP 1000, 500, 250, Finals, Next Gen, CUP и още много тенис на световно ниво в ефира на MAX Sport.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?