Агаси призна: Бях наркоман

Легендарният американски тенисист Андре Агаси призна, че се е дрогирал по време на блестящата си професионална кариера. Носителят на осем титли от Големия шлем бил уличен в употребата на кристален метамфетамин през 1997 година. Бившият шампион на Уимбълдън признава това в своята нова автобиография, която предстои да излезе на книжния пазар в началото на ноември. В мемоарите си Агаси разказва, че е посегнал към синтетичния наркотик, когато формата му се влошила. Неговата кариера достигна най-ниската си точка през 1997-а, когато той имаше травма на китката и завърши годината под номер 122 в световната ранглиста. Освен това по онова време Андре имал и  съмнения по отношение на предстоящия си брак с актрисата Брук Шийлдс.

Въпреки че дал положителна проба, Андре се спасил от тримесечно наказание, като излъгал тенис властите. Той заявил пред Асоциацията на тенисистите професионалисти, че амфетаминът, който е с висока степен на пристрастяване, е попаднал случайно в организма му по вина на неговия помощник.

39-годишният Агаси прави шокиращите разкрития в своята автобиография Open:An Autobiography. Части от нея бяха публикувани в списание Пийпъл, което заедно със Спортс Илюстрейтид първи закупиха правата за това. Иначе самата книга ще излезе на пазара на 9 ноември в тираж 500 000 копия. Тя ще бъде пусната едновременно в САЩ, Канада, Англия, Германия, Франция и Холандия. Не мога да говоря за пристрастяване, но много хора биха казали, че ако използваш нещо като форма на бягство, имаш проблем, заявява той пред Пийпъл. Моето име, моята кариера, всичко сега е заложено на карта. Каквото и да съм постигнал, каквото и да съм работил, съвсем скоро това може да не означава нищо.  Разбира се, срамувам се от постъпката ми, споделя още Андре Агаси, който не се притеснява за въздействието на признанията му върху феновете.

В книгата американският тенисист разказва за детството си без право на избор, когато насила е накаран да прегърне ракетата и изпратен в брутален тенис лагер. Агаси стига до славата още в тийнейджърските си години, но расте изолиран и самотен. Той пише за баща си, семейството си, най-добрите си приятели и първата любов. Разкрива интимни детайли от обречения му брак с актрисата Брук Шийлдс, който продължава от 1997 до 1999 година.

 Спомня си най-болезнените моменти в тениса - унизителните загуби, контузии, които застрашават кариерата му, присмехите от медии и фенове, и разбира се за голямата любов, която открива в лицето на настоящата си съпруга - голямата шампионка Щефи Граф. Кариерата на родения през 1970 г. Андре Агаси е изключително вълнуваща. От бунтар в ранните си години той се превръща в един от най-обичаните тенисист и се оттегля през 2006 г. като една от най-харизматичните личности в историята на тениса.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?