100 деца откриха тенис комплекса на Младежкия - новото спортно бижу на Пловдив СНИМКИ/ВИДЕО

100 деца откриха новия тенис комплекс в парка на Младежкия хълм. Надпреварата за млади таланти до 10-годишна възраст стартира днес.

Новото спортно бижу е най-модерният тенис комплекс в Пловдив, изграден изцяло с частна инвестиция. Бившата база на БДЖ е коренно променена след мащабната реконструкция.

Младите таланти в тениса започнаха да се събират за детския турнир още в 8:00 часа, а малко след 9:00 взеха да загряват. В началото на мачовете заваля дъжд и забави старта на турнира. "Ще върви на комплекса по вода", пошегува се един от треньорите - Георги Чочев. А и така щяла да се изпробва модерната дренажна система на комплекса.

На първи корт сили ще мерят  Микеле Бранкати и Боян Петков, на втори - Александър Велчев и Ангел Бутев, на трети - Кристиана Петкова и  Мария Мотринкова, на четвърти  - Рафаел Неделчев и Самуил Пиронков, на пети - Емил Алексиев и  Мартин Валеов, на шести - Божидар Петлешков и Симон Вачков.

В понеделник на реконструираното съоръжение започва международният турнир "PLOVDIV CUP 2020", в който ще мерят сили момчета и момичета до 16 години от цяла Европа.

Комплексът се състои от шест корта, трибуни, от които зрителите ще могат да гледат състезанията, помещения за треньори и помощен персонал. Община Пловдив с решение на Общински съвет пък дари павета за алеите покрай кортовете, които са с настилка от клей корт. Моравата е от естествена трева, а  покрай оградата на Младежкия хълм са засадени борчета. Трибуните са от лека метална конструкция. Предстои да бъдат покрити с козирка от термопанели.

 За  начинаещите и опитните тенисисти има пътека за ускорение и загряване, а за малките деца, които играят с родителите, ще има детски кът. Инвеститорът възнамерява да построи и малък басейн с размери осем на четири метра, каквито имат съвременните тенис кортове за тренировка.

От  старите кортове на БДЖ не е останала и следа. Занемареният през годините терен е изчистен, направен е дренаж за отводнителната система, който отговаря на съвременните норми. Монтирано е мощно осветление 800 лукса, което дава възможност  да се играе и до късно  вечер.

Инвестицията надхвърля 700 000 лева, а инцициативата за мащабната реконструкция е на известни пловдивски бизнесмени - Атанас Рогачев, Антон Челибашки, Иво Ганчев, Христо Христов, Георги Златанов и Милен Христев.   

Седем треньори  ще обучават начинаещите на майсторството на българските топ тенисисти Цвета Пиронкова и Григор Димитров. Тенис клуб „Пловдив” ще разполага и със собствен автобус, за да могат децата да пътуват на състезания в други градове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Под тепето

Под тепето

26.09.2020 | 22:34

Мястото е до главния път и освен много шум, въздуха не е много чист

Отговори
0 2
за протокола, че от много тенис се объркахме къде ше серат спортистите

за протокола, че от много тенис се объркахме къде ше серат спортистите

26.09.2020 | 15:34

А двутонните джипове на маститите мутро-бизнесмени крадливи пак ли в гората, в калта между дърветата ще лашкате??!!

Отговори
4 5
Нали

Нали

26.09.2020 | 11:51

Благодарение на Тотев!

Отговори
3 4
nqkoj

nqkoj

26.09.2020 | 15:04

как точно като концесията е между БДЖ и спортен клуба, а инвеститорите са изцяло частни лица? какво е направил Тотев?

Отговори
6 4
Нали

Нали

26.09.2020 | 18:08

Виж историята.

Отговори
3 0
nqkoj

nqkoj

27.09.2020 | 10:40

да, добре. сложи един линк за да прочетат и знаят хората

Отговори
0 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?