64
Следвайте ни

Заради Covid 19 отложиха Държавните по тенис при подрастващите

viber icon

Държавните лични първенства по тенис в зала за момчета и момичета до 12, 14, 16 години, както и регионалните квалификации за момчета и момичета при 12-годишните, планирани за януари 2022 г., се отлагат. Това реши Управителният съвет на БФТ, по предложение на Треньорския съвет.

След задълбочен анализ на предизвикателствата от предстоящата през януари нова вълна на COVID-19 и на усложнената епидемична обстановка в Европа, бяха обсъдени варианти за провеждане или за отлагане на първенствата. Взето бе предвид и решението на Тенис Европа да отмени Зимните купи, планирани за януари и февруари 2022 г.

Отлагането на държавните лични първенства на закрито не би било фатално за развитието на състезателите в детско-юношеска възраст, смята Треньорският съвет. Отлагането дава шанс за по-пълноценна предсезонна подготовка (период, през който може да се наблегне на тенис техниката и физическата подготовка).

УС на БФТ се ангажира до края на януари да бъдат определени и обявени нови, подходящи дати и места за провеждане на отложените състезания, като се потърси възможност всички те да се проведат с предоставяне на гостоприемство на участниците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?