Джоана мечтае да нокаутира Джошуа СНИМКИ

Екзотичната боксьорка иска гаджето й да е по-силно от нея, да я приема не само като спортист, но и като жена, а вечер да играят спаринг. 

Ако питате Джоана, в бокса е като в любовта - това, че харесваш някого, съвсем не пречи да го пребиеш. В случая - на боксовия ринг. Бойната дама с нигерийско потекло усеща почти кръвна връзка с Антъни Джошуа, чийто баща също е от Нигерия. „Нямам търпение да се запозная с него, да направим един спаринг и да го пребия", шегува се с бъдещите си творчески планове екзотичната Джоана Нуамеруе. Тя е една от перлите в короната на боксовата гала на 14 декември в зала "Колодрума". Гвоздеят на вечерта в Пловдив ще бъде битката на Тервел Пулев срещу американеца Дешон Уебстър.

Джоана е тренирала художествена гимнастика и спортна аеробика при Йорданка Благоева. По-късно се концентрира изцяло върху бойните спортове - таекуон-до, кикбокс и бокс. Има зад гърба си солиден стаж и в националния отбор по таекуон-до. Изумява публиката и като невероятен танцьор. Джоана нашумя покрай участието си в шоуто „България търси талант" и кастинга за танцьори „Магаданс - стани една от нас", който „Шоуто на Слави" организира преди няколко години. Последното й решение е да се отдаде на професионалния бокс, защото там се чувства в свои води.

 „Приключвам бързо със съперника, поздравявам го, че се е изправил срещу страха си - тоест срещу мен, и триумфирам като победител", казва боксьорката, преживяла 23 контузии и 9 операции. Заради преживяна катастрофа се оттегля от спорта за цяла година, но се завръща още по-силна. „След всяка болка се закалявам още повече. Сега нищо не може да ме спре", категорична е Джоана.

Чаровната мулатка започва да се занимава с бойни спортове, след като побойник я напада в дискотека. Обидите на расистка основа, които е получавала още от дете, също я мотивират да се защитава.

Безброй пъти е чувала неприятни подмятания за цвета на кожата си.  Няма да забрави как, когато била малка и тренирала художествена гимнастика, си носела бухалките в чантата, за да се брани от агресивни типове. Веднъж пък скинари я нападнали на спирката и се наложило скоростно да си плюе на петите.

В по-късни години брат й Дюк прекарва 24 часа в ареста, защото се наложило да „дисциплинира" пияно момче, закачало Джоана. Екшънът се разиграл в столичен клуб. Джоана излязла навън, за да изпрати гаджето си. Брат й забелязал, че става разправия, и помолил бодигардовете да се оправят с натрапника. Но щом чул: „Каква си черна, да не си Бионсе", кракът му „хвръкнал" към главата на пияния досадник. Онзи паднал като талпа, а когато се свестил, горчиво съжалявал за постъпката си.

Винаги обаче трябва да си наясно кога да спреш, убедена е Джоана, която „изразходва" целия си гняв в залата. Спортът я контролира, помага й, учи я на морал и дисциплина. "Родителите ни са спортисти и винаги са ни възпитавали в чувство за контрол. Повтаряха ни, че нашите ръце и крака са оръжие. Можем да го използваме за самозащита, но не и за да нападаме. Казваха ни: Вие сте сами, защитавайте се", спомня си Джоана, чиято майка е бивша хандбалистка, а баща <210> - футболист.

"Голяма чест за мен е да участвам на галата в Пловдив. Дано някога стигна нивото на Кубрат и Тервел Пулеви", пожелава си Джоана.

Момичето със седем професии

На 27 години, тя може да се похвали поне със 7 професии. Снима клипове, реклами, филми. Каскадьорка, дубльорка, модел и актриса. Професионален боксьор. Притежава моден бранд, чиято първа колекция ще пусне веднага след галата в Пловдив. Работи по 18 часа в денонощието, но се чувства удовлетворена, когато постига целите си. "Снощи в един и половина през нощта стоях по хавлия и се чудех кога ще мога да вляза в банята. Още в 6 сутринта бях станала за снимки, имах тренировки, няколко интервюта... Но съм мотивирана, защото се боря за най-доброто", казва чаровната спортистка. Убедена е, че когато се трудиш, всеки успех е по-сладък.

Нежни признания

Мъжко момиче е, но отвътре е крехка. Всяко разочарование я "затваря" и накрая става твърда като камък. И с мъжете не <210> е лесно, защото повечето са по-слаби от нея. Към бъдещото си гадже има само три изисквания. Първо, да я приема не само като боксьор, но и като жена. Второ, да е по-силен от нея както физически, така и психически. И трето, задължително вечер да играят спаринг.

"Моята любов е толкова истинска, силна, различна, чиста, че не е за този свят", разкрива Джоана. Най-важното според нея е да си честен и точен.

Красивата боксьорка е моногамна, коректна и винаги отстоява принципите си. Каквото и да е преживяла, остава назад. Позитивните моменти са повече, а Джоана е пристрастена към добрите хора.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?