64

Топмедалисти в Спортното за Деня на олимпизма

Дузина олимпийски, световни и европийски шампиони избраха Спортно училище "Васил Левски", за да отпразнуват Международния ден на олимпизма.

Олимпийският шампион в щангите Асен Златев пое огъня от директора на училището – международния майстор по шахмат Ружка Генова. Спортното училище провежда ежегодно олимпийски ден през февруари, когато е патронният празник, но сега традицията се разширява с организиарното честване. 

Новата ни надежда в щангите – Дейвид Фишеров, Анка Узунова, Ангелина Михайлова, Лидия Ненчева, Бонка Пинджева, Георги Янков, Мартин Камбуров и администратора на сатидон "Пловдив" Иван Димов бяха сред гостите на мероприятието. 

Обилният дъжд пренареди част от сценария за празника, но не попречи на стотици деца да изрецитират текста на олимпийската клетва, прочетена от директора Режка Генова. 

Асен Златев пожела на подрастващите спортисти да постигнат успехите му. Като резултатна формула за изкачване на спортните върхове голмайсторът за всички времена в българиския футбол Мартин Камбуров посочи на учениците - пезпрекословното следване на указанията на треньорите и напътствията на учителите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?