49

Талантливата шахматистка Вики Радева със страхотен успех в Сърбия

Покри втора норма за IM

Виктория Радева се представи страхотно в отборното женско първенство по шахмат  на Сърбия, където покри втора норма за  международен майстор за мъже. Тя се състезаваше на първа дъска  за скромния отбор  „Златар“ и завърши с актив от 8 т.- 5 победи и 6 ремита и нито една загуба,които и бяха достатъчно за призовото отличие. Турнира се проведе от 10 до 20 октомври в китното градче Сента. Освен това Радева е първенец  на първите дъски като единствена не допусна загуба. В системата "Всеки срещу всеки" шампион стана „Цървена Звезда“, втори е „Чест и слава“, а трети-„Рад“ Белград, а отбота на „Златар“ записа най-доброто си представяне през последните години-5-то място. В сръбското първенство участват 12 отбора със 4 състезателя,което го прави едно от най-силните в Европа. В него се състезават и доста чужденки-тази година имаше шахматистки от 13 държави. Шампионата е доста по-силен от българския, в който взеха участие едва 3 отбора с по две шахматистки.Само преди месец Радева завоюва и второ място в първенството на Северна Македония с отбора на МСК Център, с който участва и на Европейската клубна купа. 

След кратка почивка,съпроводена с лекции в ПУ  Вики ще участва с националния отбор  на Европейското отборно първенство, което ще се проведе от 11 до 20  ноември в Будва /Черна гора/. На него България ще участва за първи път от 7 години като получи персонална покана от президента на Европейския шахматен съюз Зураб Азмайпарашвили.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Шахматен фен

Шахматен фен

23.10.2023 | 09:01

Пожелавам още по-големи успехи, а също така и отлично представяне на България на Европейското първенство! И защо не- и гросмайстор!!!

Отговори
4 0
България

България

21.10.2023 | 22:14

Поздравления за поредните успехи.Българското винаги е по- добро!

Отговори
5 0
Бай Любен

Бай Любен

20.10.2023 | 21:22

Браво на момичето!Поздравления!

Отговори
8 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?