Следвайте ни

Срамота! Хлапета гребат на Гребната при 39 градуса, няма линейка

viber icon

Няма линейка на Гребния канал в Пловдив, където в момента се провежда Държавно-индивидуалният шампионат по кану-каяк за юноши, девойки и деца, алармираха разтревожени родители на участници в надпреварата.

В момента температурата около канала е 30 градуса (б.а. 11.30 ч.), а се очаква тя да се вдигне до 39 на сянка. 

Странно е, че няма линейка с оглед факта, че децата управжняват усилия и опасността от претопляне не е за пренебрегване. Още повече, че това състезание е последно преди очакваното с интерес Световно по гребане за юноши и девойки, което ще се проведе от 11 до 18 август.

За сведение на организаторите на надпреварата на Гребния канал в Пловдив - температурите в града за периода на ДИШ за юноши, девойки и деца 29.07/01.08 са както следва - 39, 39, 37 и 39 градуса по целзий.

Не е лошо хората, които се занимават с управление на гребните спортове, включая и кану-каяка, да разберат, че с оглед криматичните си особености Гребният канал в Пловдив не е удачен избор за състезания в периода 15 юли - 1 август.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдив

Пловдив

29.07.2021 | 15:25

Типично по български! Ами не пускайте децата,защото рискувате здравето им. Организаторите трябва да осигурят всичко необходимо, за да протече състезанието нормално! Ганьо винаги гледа да спести и да прибере нещо в джоба си! Изобщо мизерен народ сме и това е!

Отговори
2 0
Срамота е:

Срамота е:

29.07.2021 | 12:28

Да си лежат в къщи по диваните с телефоните. Който мисли, че е срамота да се спортува - да се ваксинира за трети път и ще е спокоен още 6-7 месеца.

Отговори
3 7
отворко

отворко

29.07.2021 | 12:50

Ти нещо си се сбъркал, бре.... тук пише, че няма линейка на официално състезание в тая жега. Къде пише, че не трябва да спортуват...

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?