64

Спортното в Пловдив се включи в "Европейска седмица на чистия спорт"

Спортно училище „Васил Левски“ - Пловдив се включи в кампанията „European week of clean sport“ и подкрепи чистия спорт. Кампанията е под надслов #becoolplayclean и включва в програмата си активности, подходящи за всички любители на спорта. Антидопинговият център осигури награди за проведените викторини между класовете – тениски, торбички, спортни шишета и рекламни материали.

В седмицата на чистия спорт Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив, взе активно участие под формата на викторини с учебно познавателна цел. Темите на викторината бяха насочени изцяло в насока ценности на които ни учи спорта, безопасния спорт, вредите от допинга, какво е допинг, процедура по допинг тестване, права на спортистите по време на тестване, нарушение на антидопинговите правила и санкции, забранителен списък на САА (световната антидопингова агенция) , ефекти върху здравето при употреба на допинг и хранителни добавки – рискове при употреба.

В понеделник 15 април викторината беше за учениците от 5а и 5 б клас, във вторник – за учениците от 6а, 6б и 6в клас. Съревнованието се проведе в клуба на женско общежитие, директорът Ружка Генова откри викторината и призова учениците към честен спорт и спазване на правилата. Наградите които зарадваха учениците бяха осигурени от Антидопинговия център на България.

На 20 април учениците на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив ще бягат за спорт без допинг на Гребна база Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?